• 1/1
20/05/2014 - Dodatki

Prawda czy Fałsz...

Jedzenie pikantnych potraw może powodować i potęgować zaczerwienienia skóry?

Jedzenie pikantnych potraw może powodować i potęgować zaczerwienienia skóry?

Prawda.


Na przykład papryczki – zawarta w warzywie molekuła zwana kapsaicyną, powoduje intensywne uczucie gorąca
w ustach, na języku i wargach. Poza uczuciem „palenia”, kapsaicyna powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych
w ustach, które rozprzestrzenia się następnie w stronę najbliższych i najbardziej wrażliwych naczyń krwionośnych
- w końcu twarz cała czerwienieje.


Ludzie z czerwoną twarzą piją dużo alkoholu

Fałsz.


To najbardziej popularny mit związany z trądzikiem różowatym. Popękane naczynka krwionośne oraz zaczerwienienia na twarzy i nosie mogą być spowodowane alkoholem lub zaburzeniami krążenia. Nie sądź książki po okładce!


Przeczytaj o kosmetykach z linii Antirogeurs tutaj.

Wyślij e-mail

Wyszukiwanie w trakcie

Login required

Aby skorzystać z opcji musisz się zalogować


Login or create an account

You can't post more than one comment on a product

Dodaj swoją opinię

* Pola obowiązkowe

Moje konto

-Dzień
-Miesiąc
-Rok

Marki Pierre Fabre:

*Pola obowiązkowe

Thanks for sharing!

Twój komentarz został przesłany do akceptacji przez administratora serwisu i zostanie opublikowany po zatwierdzeniu.